Trei zile cu cel mai mare Hipnotist de Scenă

Îți propun să gândești neconvenţional pentru un minut și să îți dai seama că, dacă vei stăpâni doar câteva dintre abilitățile unui hipnotist de scenă, vei fi mult mai eficient atât în viața de zi cu zi, în interacțiunile tale sociale, cât și profesionale. Vei învăța cum să cucerești oamenii având mai multă încredere în tine și dezvoltându-ți abilitățile de comunicare. Învăţând despre improvizaţie, despre hipnoza pe scenă sau de stradă şi despre mentalism, vei putea efectiv să-ți depășești potențialul.

Prezența de scenă este întotdeauna marcată de încredere – și singurul mod prin care cineva poate câştiga această încredere este prin muncă, experiență și evident, tehnici de lucru cu sine și cu ceilalți.

În premieră în România, ai acum șansa Unică de a afla secretele Hipnozei de Spectacol. Și asta nu de la oricine ci chiar de la cel mai renumit hipnotist de Scenă al Americii, Richard Barker, care vine pentru prima data în România între 8-10 Martie.

În partea a 3 a interviului, poți afla chiar de la Richard ce ți-a pregătit pentru cele 3 zile intense de curs. Dă play la video sau citește integral interviul mai jos.

 

 

Eugen Popa: Permite-mi să te întreb următoarele: Sunt unii oameni care nu sunt interesaţi de partea de scenă. Dar care poate sunt curioşi.Ştiu că tu lucrezi şi cu clienţi, aşadar, cineva care este terapeut ar putea mă refer aici la terapeuţi, coach, psihoterapeuţi şi oameni din aceste domenii.

Ar obţine vreun beneficiu dacă ar veni la acest curs?Şi dacă da, atunci care ar fi acelea?

Cred că, aşa cum ai descris, hipnoterapeuţii şi terapeuţii,psihologii şi toate profesiile o să obţină atât de multe beneficii din asta, atâtea seturi de aptitudini. Pentru că, ceea ce fac în sesiunile de terapie, nu ştiu exact cum faci tu, dar în sesiunile mele de terapie, sunt conştient că oamenii vor să experimenteze ceva, corect?

 

Richard Barker: Corect. Nu au nevoie să stea acolo întinşi şi eu să le vorbesc. Aşadar, ceea ce am învăţat este că hipnoza de scenă are seturi de aptitudini pe care le poţi introduce ulterior în terapie.

Sunt minunate! Pentru că acum prezinţi o experienţă mult mai euforică. este mult mai ca o transă.

Gândirea le este deja setată către succes. Hipnoterapeuţii o să înveţe cum să creeze un fapt neobişnuit, pentru ca atunci când un client intră în biroul de terapie pentru prima dată, să îi pot face un test de sugestibilitate, nu neapărat degetele apropiate de un magnet.

Pot face teste de sugestibilitate şi ei sunt ceva de genul: Oh, Doamne! Am ajuns unde trebuie, chiar o să funcţioneze. Da, tocmai ce ai simţit-o pe pielea ta. Aşadar o să înveţe foarte multe lucruri.

 

Eugen Popa: O să susţii workshop-ul de 3 zile pentru hipnoza de scenă, care o să conţină informaţii pe care terapeuţii le pot folosi cu clienţii şi pacienţii lor.

 

Richard Barker: Da.  Aşadar, unul din lucrurile pe care aş vrea să-l fac este să demonstrez ca un fel de scenariu în care cineva intră în birou întrebând dacă poate fi ajutat cu anxietatea.

Şi vreau să-ţi arăt ţie şi cursanților ce fac eu, întrucât este foarte, foarte diferit. Şi chiar va funcţiona pentru că folosesc showbusiness-ul în terapie pentru a le face mintea mult mai susceptibilă. Şi mai sensibilă.

Iar celălalt lucru pe care l-am învăţat este că dacă te prezinţi corect atunci va fi o experienţă cu totul mai împlinitoare. Iar clientul nu mai este anxios, nu mai are nicio grijă, eliminând blocajele.

Ceea ce aş vrea să demonstrez este o cameră de terapie unde vin oamenii pentru probleme pentru pierderea în greutate sau opritul din fumat sau anxietate. Şi aş vrea să vă arăt cum putem mixa cu partea de show business pentru că am învăţat că dacă oamenii se simt măcar cumva amuzaţi, atunci sunt eliminate obstacolele şi barierele, stresul şi anxietatea, grijile. Şi dacă îi faci să râdă sau doar să se relaxeze, oferindu-le câteva sugestii hipnotice atunci vor fi mai implicaţi emoţional.

 

Eugen Popa: Aşadar, asta este ceva ce fac la birou şi care chiar are rezultate, pentru că este într-adevăr hipnoză fără hipnoză, deja a început.

Şi dacă poţi uimi pe cineva cu ceea ce poți face, dacă îi uimeşti o să fie deschiși pentru terapie.

Mi-a spus cineva la un moment dat “Dacă pot face pe cineva să-şi ţintuiască mâna pe masă, atunci la fel pot să-l fac să se ţină şi de obiective, sau ceva de genul.”

 

Richard Barker: Da. Şi o să spun că acum 10 ani de zile, am fost la o convenţie de DJ-I unde am avut un workshop de 30 de minute despre ce este hipnoza, iar în acea perioadă de abia ce-mi scrisesem cartea, prima mea carte pe subiectul Hipnoză de Scenă.

Şi am vrut să-mi vând cartea DJ-ilor. Pentru că sunt sute şi sute de mii de DJ-i. Ce am făcut şi o să şi predau la workshop, i-am întrebat pe oameni: “Câţi din această sală credeţi că veţi fi hipnotizaţi?”

Au fost doar câteva mâini ridicate. Le-am spus că fiecare om care a intrat a fost hipnotizat să-mi cumpere cartea mea. Din momentul când ai păşit în cameră, nu vei putea părăsi fără s-o cumperi. Ei bine, mi-am vândut toate cărţile.

Însă am scos pe cineva din public căruia i-am lipit mâna de masă. Şi asta a fost toată prezentarea mea, a durat 4-5 minute. Am aruncat o privier în încăpere şi am spus că mai avem 25 de minute să puneţi orice întrebări doriţi, pentru că între timp puteţi vedea ce se întâmplă aici.

Şi i-am spus tipului: “Încearcă să-ţi îndepărtezi mâna.” Era un tip solid care încerca din răsputeri. Şi tot n-a reuşit să-şi mişte mâna, iar oamenii se întrebau cum fac să se înscrie la training pentru că asta este pur şi simplu uimitor. Poate învăţa cum să facă asta,

Cursantul care vine la acest training poate învăța cum să facă asta, chiar dacă nu eşti hipnotist, poţi face exemplificări de 30 de minute.

Ce vreau să spun este că poţi face cu uşurinţă un seminar sau o discuţie de 30 de minute în România, pentru un grup de muncitori sau asociaţii, orice ar putea fi, în care să demonstrezi mâna ţintuită de masă.

Şi, ca rezultat să vinzi tot ce ai: cărţile, CD-urile. Da, să-ţi vinzi serviciile. Să faci rost de noi clienţi.

 

Eugen Popa: Am înţeles. Aşadar, oamenii vor primi şi un Manual, în cadrul training-ului?

 

Richard Barker: Da, oferim tuturor. Cred că avem un acord referitor la asta: o să le dăm tuturor o copie din Secrets of the Stage Revealed. (Dezvăluirea Secretelor Scenei)- Manualul acestui curs.

Cel mai probabil toată lumea va primi o copie. Cartea are de fapt inducţii foarte specifice, pe care le folosim pentru partea de scenă. De fapt le vom învăţa din acea carte. O să intre în posesia acelui manual, care este într-adevăr foarte bun.

 

Eugen Popa: Este şi destul de stufos. Unul foarte gros şi foarte bine documentat. Aşadar o să fie un workshop de 3 zile.Care sunt etapele workshop-ului,care este structura workshop-ului?

 

Richard Barker: În prima zi, aducem pe toată lumea la acelaşi nivel de cunoştinţe. Tot în prima zi este stabilirea perspectivei de gândire, un pic de istorie, un pic de concept, despre caracterul persoanei de pe scenă. Stil, ritm, ton, şi celelalte.

Asta este dimineaţa, o să fie un workshop aglomerat. Apoi dup-amiaza începem să vorbim despre testele de sugestibilitate. Testarea sugestiilor – cum poate fi asta folosită în terapie şi pe scenă?

Apoi ne vom ocupa de preambul. Discuţia preliminară reprezintă 80% din reprezentaţie. Apoi, în ziua nr.2 o să învăţăm cum să scriem o reprezentaţie, procedurile, ce tip de echipament trebuie utilizat, cum să ai voluntari, cum să organizezi o reprezentaţie de la început la final.

Deci ne ocupăm de cum să susţii o reprezentaţie şi cum să susţii terapia din birou folosind aceste aptitudini. Aici este o situaţie de câştig pentru toată lumea, felul în care informaţia este transferabilă

O să predăm câteva câteva proceduri de “citire a minţii”, care nu au cum să dea greş. Care nu dau greş. Şi vor fi suficiente astfel încât să uimească oamenii.

O să fie uimiţi întru totul. Iar în cea de-a treia zi intrăm în partea de seminarii, practică, producţie, conceperea unor reprezentaţii, cum să ai studenţi care să se ridice în picioare şi să hipnotizeze propriu-zis 10 oameni. Apoi începem cu această practică, devenind astfel mai buni.

Au loc foarte multe lucruri. În mod normal obişnuiam să fac asta în 5-6 zile. De data aceasta o să le înghesuim în 3 zile. Aşa că o să fie un program amuzant şi rapid.O să fie intens.

 

Acest curs este pentru tine dacă vrei să înveți secretele din spatele oricărui spectacol de succes.

Și dacă nu visezi la o carieră în lumea divertismentului, acest curs este și pentru tine. Toate persoanele de succes din întreaga lume au o prezență “de scenă” chiar și atunci când se află într-un grup restrâns, pentru că, efectiv, știu cum să capteze atenţia celorlalţi şi cum să îi integreze pe aceştia în povestea lor. Fie că ești speaker, manager, om de vânzări, terapeut, actor sau profesor, acest curs este pentru tine dacă îți dorești să înveți cum să transmiți încredere, putere, energie pozitivă și să-ți crești puterea de convingere.

Programul cursului îl găsești pe www.hipnoza.ro/spectacol

2019-02-08T12:25:38+02:00 8 februarie 2019|
test